Sportski objekti Štampa

Sport u Kragujevcu ima dugu tradiciju. Počeo je da se razvija sredinom XIX veka uvođenjem gimnastike u gimnaziji, a krajem veka u gradu postoji nekoliko sportskih društava i klubova. U gradu je 1903.godine osnovan fudbalski klub “Šumadija”, prvi fudbalski klub u Srbiji. U gradu postoji veliki broj manjih sportskih objekata, sala, balon sala, stadiona i igrališta za različite vrste sportova. Najvećim brojem sportskih terena upravlja Sportski centar “Mladost”

Neki od najznačajnijih objekata u gradu su:

Sportska hala “Jezero“ je višenamenska sportska dvorana. Zadovoljava sve uslove i kriterijume za održavanje takmičenja u košarci, rukometu, odbojci, malom fudbalu, gimnastici. Gledalište je kapaciteta 3.500 sedišta. Hala sadrži i moderne svlačionice, teretanu i saunu.

Sportska hala “Park” nalazi se na prostoru Velikog parka pored košarkaškog terena, Gradskog stadiona i Gradskih bazena. Kapacitet dvorane je  600 mesta.

Gradski stadion Čika Dača

Sportska površina glavnog fudbalskog terena dimenzija je 105 x 68 metara, kapacitet stadiona iznosi 14.700 sedećih mesta. Stadion ima 4 pomoćna terena najkvalitetnije trave, prateće prostore za fudbalske aktivnosti (svlačionice, ambulantu, službene prostorije, sanitarni čvor). Atletska tartan staza izgrađena 1997.godine, jedna je od reprezentativnijih u Srbiji.

Gradski bazeni u svom kompleksu na površini od 35.000 m² sadrže olimpijski bazen, bazen za skokove, bazen za neplivače i dečiji bazen. Olimpijski bazen je osvetljen, a u sastavu bazena rade i ugostiteljski objekti koji su prilagođeni posetiocima.

 

JP Sportski centar Mladost

ul.Grada Sirena br.15 tel. +381 34 331 958, www.scmladost.com